Jag vill inspirera till fler sätt att använda våra finare glas på. Ni vet dom där som allt för sällan plockas fram från vitrinskåpen. När man ska lyfta fram smaker och skapa en känsla av elegans är coupeglaset en favorit hos mig. Det spelar däremot ingen roll vilket glas du har hemma, jag vill uppmuntra till att experimentera mer. Här kommer tre olika sätt jag nyttjar mina glas på hemma!
Bubbel
Det klassiska användningsområdet för coupeglaset är förstås för servering av mousserande drycker. Med sin breda skål och korta fot är det perfekt för att lyfta fram doft och bubblor. Fyll det till brädden med din favoritprosecco eller kanske bubbelvatten och njut av varje sipp.
Smoothie
Istället för att hälla din smoothie i ett vanligt dricksglas, servera den i ett finare glas istället. Glaset ger en lyxig servering och lämnar utrymme för att addera lite garnityr i form av några färska bär för att göra det där lilla extra.
Dessert
Slutligen är coupeglaset perfekt att använda till att servera eleganta efterrätter. Tänk dig att skopa upp lite glass, en len krämig pannacotta eller en ljuvlig chokladmousse i detta vackra glas. Varför inte glass toppat med lite färska bär eller karamelliserade nötter?
Oavsett om det är för att njuta av en festlig drink, en nyttig smoothie eller en utsökt dessert, är coupeglaset mitt val för att addera en touch av elegans till tillfället. Så nästa gång du är i köket, var inte rädd för att tänka utanför boxen och använda dina fina glas på nya och spännande sätt!
…och kom ihåg, det ska va gött och leva! // Bitte